Populær i media!

Øyas unike mulighet til å kombinere friluftsliv og realfag har vært en "hit" i media det siste året! Innslag om Øyas friluftsliv-linje har blitt sendt på TV-adressa, NRK midtnytt og NRK radio,  og det har blitt skrevet artikler om Øya i blant annet Adressa, VG, Bergens Tidende, Fedrelandsvennen og trønderbladet.

 

På Øya videregående skole har du en unik mulighet til å kombinere friluftsliv med studier innen naturbruk og/eller studiespesialisering med realfag. Flere forskere peker på viktigheten av fysisk aktivitet for å bedre elevenes forutsetning for å lære. På Øya peker vi også på hvor viktig det er at elevene opplever trygghet i et godt miljø for at læringen skal bli optimal. Gjennom Friluftsliv Adventure løfter vi fram begge disse egenskapene. Fysisk aktivitet er en naturlig del av friluftslivet. Mestring av ukjente aktiviteter, turer i skogen og på fjellet gjør elevene trygge på seg selv og hverandre. Det sosiale miljøet blir godt. På tur leves livet usensurert. Morgentrette ansikt retursjeres ikke når du våkner opp i teltet. Slitne bein og kalde fingre kan ikke velges bort til fordel for et bilde som er mer passende på facebook, og instagram kan aldri formidle den hele og fulle gleden av å mestre elvekajakken ned ett stryk, klatre opp en alt for høy klatrevegg eller stå på ski i løssnøen. Dette er det virkelige livet! Virkelige opplevelser, virkelige mennesker og virkelig lærdom.

Du kan lese, se og høre mer om dette her:


Elvekajakk: Radioinnslag i NRK: http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-troendelag/DKTL02018414/15-09-2014


Bedre karakterer med frisk luft. Artikkel i Fedrelandsvennen: http://www.fvn.no/sport/sprek/Far-bedre-karakterer-med-frisk-luft-2564395.html


Skøyter, stålis og fullmåneskinn: http://www.tronderbladet.no/nyheter/article8991051.ece


Vil du bli millionær? http://oya.vgs.no/nyheter/vil+du+bli+millionar
 Øyakalender
Laster...