Vg2 Heste- og dyrefag

På Vg2 Heste- og dyrefag får du kompetanse innen dyrehold, trening av hund eller hest, og kennel- eller stalldrift. Opplæringen skal gjøre eleven i stand til å ta vare på dyr og anlegg for hest eller hund, både i yrkessammenheng og til hobbybruk. Dette betyr blant annet at man får trene på varierte aktiviteter med dyrene.

FELLESFAG

• Kroppsøving
  • Norsk
  • Samfunnskunnskap
  • Kristendom

PROGRAMFAG

• Drift og entreprenørskap
  • Dyrekunnskap, dyrevelferd og aktivitet

I programfagene kan du velge fordypning tråd med dine interesser:

YRKESFAGLIG FORDYPNING

Her kan du som elev kan velge mellom ulike alternativer, enten i en praktisk retning eller i en mer teoretisk retning. Du har følgende valgmuligheter:

• Utplassering
  • Realfag (Matematikk R1 og enten Biologi 1, Kjemi 1 eller Fysikk 1*)

*Avhenger av interessen.

DETTE TRENGER DU

Utstyrsliste for Vg2 Heste- og dyrefag

VEIEN VIDERE

Etter Vg2 Heste- og dyrefag har du i hovedsak disse valgene:

• Lærlingeplass i bedrift som fører til fagbrev i dyrefaget og hestefaget.
  • Vg3 Naturbruk (studieforberedende) med mulighet generell studiekompetanse. Har du valgt realfagsfordypning kan du gå ut med spesiell studiekompetanse.
  • Vg3 Påbygging til generell studiekompetanse med mulighet for videre studier ved høgskole eller universitet. Har du valgt realfagsfordypning kan du gå ut med spesiell studiekompetanse.

DOBBELTLØP

På Øya vgs kan du ta yrkesfag fra både Vg1 og Vg2 i løpet av samme skoleår. Les om Øyas unike dobbeltløp HER

Se bildegalleri for hestefag.